Hírek

Közösségi oldalaink:

Egyesületünk alelnöke, Pálvölgyi Ágnes a Pécs TV-ben adott gyakorlati útmutatásokat edzőknek és sportolóknak a pszichodinamikai folyamatokról: miképp érhető el az, hogy a teljesítménykényszer pozitív személyiségfejlődés mellett hozzon eredményeket? Van-e közös nyelv a pszichológia és a sport között? "Lélektükör 2024.04.08. Versenysport - szenvedés vagy öröm?"

Egyesületünk elnöke, Goschi Gabriella, a vízilabda-válogatott sportpszichológusa, amely különösen fontos pozíció az olimpiai évben. A VLV oldalán olvasható interjúsorozat harmadik cikkét itt olvashatjátok: “Hiszem, hogy meg tudják csinálni!” – vlv-interjú, 2. rész 

Egyesületünk elnöke, Goschi Gabriella, a vízilabda-válogatott sportpszichológusa, amely különösen fontos pozíció az olimpiai évben. A VLV oldalán olvasható interjúsorozat második cikkét itt olvashatjátok: “Ahogy egy ház készül, úgy épül fel egy csapat is” – vlv-interjú, 1. rész 

Egyesületünk elnöke, Goschi Gabriella, a vízilabda-válogatott sportpszichológusa, amely különösen fontos pozíció az olimpiai évben. A VLV oldalán olvasható interjúsorozat első cikkét itt olvashatjátok: Mi a sportpszichológus feladata a csapat mellett?

A Sport és Lélek a Hír TV-n: https://www.youtube.com/watch?v=spJH44i_avw

Az index.hu is fontosnak tartotta, hogy tudósítson a II. Magyar Sportpszichológiai Konferenciáról: Paradigmaváltás: a sportoló elsősorban ember

Egyesületünk vezetőjének, Goschi Gabriellának a tanácsai a következő Telex-cikkben olvashatók: Ha ön is nehezen tér vissza a rendszeres sportoláshoz, van néhány jó hírünk

A Pszichoterápia folyóirat Szakmai közéleti beszómolói között Bakuretz Bonnie és Deák Anita kiadványunkat ismerteti a kedves olvasókkal, melyet megtekinthető a folyóirat 32. évfolyam 1. számában, vagy IDE KATTINTVA.

Már elérhető a spotify-on a 3. KAPSZLI Pszichológiai Podcast epizód!

A KAPSZLI-ban egyesületünk vezető sportpszichológusai beszélnek a fiatal pszichológiai ágazatról, a sportpszichológiáról. Pálvölgyi Ágnest és Csenki Laurát hallhatjátok a sportpszichológia rendhagyó működéséről, és a Sport és Lélek - Sport-pszichoterápiás Egyesület kívánt paradigmaváltásáról: http://lnkiy.in/Sv7jp

Sport, mint személyiségfejlődés - beszélgetés Goschi Gabriellával a RáHallgatnál podcastban, Simóka Nórával: https://www.youtube.com/watch?v=egABJL0ijGI&t=58s

A fejlődést kell fókuszba állítani címmel készített interjút a Demokrata a Sport és Lélek Egyesület elnökével, Goshi Gabriellával

Pártoló tagunkkal, Kárász Annával készített interjút a Demokrata: A buborékon túl

Dobbantott a sportpszichológia – S. Tóth János publicisztikája a Sport és Lélek Egyesület novemberi konferenciájáról.

"A sportoló NEM egyenlő az eredményeivel" - Interjú Goschi Gabriellával a Nemzeti Sport oldalán!

Goschi Gabriella és Pálvölgyi Ágnes a sportpszichológiai munka differenciálását mutatja be a Pszichoterápia folyóriatban megjelent tudományos cikkükben. A cikk IDE KATTINTVA is elérhető!

FORRÁS: Pálvölgyi Á, Goschi G. (2022): A sportpszichológiai munka differenciálása, PSZICHOTERÁPIA 31:2 pp 120-130

A fizikai bántalmazás egyre ritkább a sportban, az érzelminek viszont egyre kifinomultabb formái jelennek meg - Interjú a Telex oldalán Goschi Gabriellával és Pálvölgyi Ágnessel!

Goschi Gabriella és Pálvölgyi Ágnes a sportpszichológusi munka keretrendszerét mutatja be a Pszichoterápia folyóriatban megjelent tudományos cikkükben. A cikk IDE KATTINTVA is elérhető!

FORRÁS: Pálvölgyi Á, Goschi G. (2021): A sportpszichológusi munka keretrendszere, PSZICHOTERÁPIA 30:1 pp 42-48

Nagy öröm számunkra, hogy a Dobbantó, a Sportpszichológia tankönyve I. című könyvünk bemutatóját a 93. Ünnepi Könyvhét keretein belül tarthattuk meg a Duna-korzón 2022. június 11-én! 

Egyesületünk meghirdeti az 1. Magyar Sportpszichológiai Konferenciát! - A részletekért KATTINTS IDE!

Egyesületünk szupervíziós csoportot indít gyakorlatban lévő kollégák számára! - A részletekért és regisztrációhoz KATTINTS IDE!

Merjünk szemléletet váltani! - Az Index Sportcast különkiadásában Goschi Gabriella és Pálvölgyi Ágnes sportpszichológusokkal a sporton belüli bántalmazás témáját járták körül.

AMIKOR A LÉLEK BELEHAL - Kormos Lili cikke a Jelen Hetilap oldalán, Goschi Gabriella szakértésével.

Ha engedjük érzelmileg átélni a bántalmazást, abba „belehalunk” - interjú a Sport és Lélek két alapító tagjával, Goschi Gabriellával és Pálvölgyi Ágnessel a 24.hu oldalán.

Az egyesület megalakulásáról szóló, Az egész társadalomra kiható változások elérése a cél című nyilatkozat a Magyar Nemzet oldalán is olvasható.

Goschi Gabriellával, az egyesület elnökével Krízis van a sportvilágban címmel Kormos Lili készített interjút. A beszélgetés a Jelen Hetilap oldalán érhető el.