Elérhetőségek

Közösségi oldalaink:

egyesulet@sporteslelek.hu

Alapítók

Hajtós Benjámin,
a rendszerépítész

AKINEK A VÁLLAI MINDENT ELBÍRNAK: Hajtós Benjámin INFORMATIKUS

Hajtós Benjamin nem egyszerűen alapító tagja az egyesületünknek, sokkal inkább hívhatjuk Őt az „Alapkő”-nek vagy egyenesen a „Megbízhatóság szobrának”. Mindamellett, hogy kiváló informatikus és nincs olyan kreatív ötlet, amellyel elrémíthetnénk a munkától, tökéletes rendszerező elme is. Ha ő fogja kézbe a működtetéshez szükséges ügyeket, egyikőnknek sincs miért aggódnia. Sosem feszült, minden feladatot mosolyogva fogad, és mindannyiunkat jó kedvre derít.

Köszönjük Beni, hogy fiatalos lendületed és mindenre kiterjedő figyelmed biztonságot ad mindannyiunknak!

A képen Hajtós Benjamin és Pálvölgyi Ágnes.

Fotó: Majoros Árpád Csaba


Majoros Árpád Csaba,
kreatív igazgató

Majoros Árpád Csaba, AZ EGYESÜLET KREATÍV ELMÉJE,

egyben kreatív igazgatója. Persze nem sajátíthatunk ki egy ilyen tehetséget, osztozkodnunk kell rajta többek között a Máltai Szeretetszolgálattal is. Árpád, sok művészhez hasonlóan nagyon érzékeny, színes és érdekes gondolatai örvényként szippantják be a művészi alkotásai iránt érdeklődőket. Mindenkinek segíteni szeretne és ahol tud, segít is, ezért csatlakozott az Egyesületünkhöz, és ezért indította útjára 2022 tavaszán kiállítássorozatát a legszegényebb magyar faluban készült képekből „A nyomor valóság, de a tehetetlenség illúzió" címmel.

Árpi, köszönjük, hogy velünk tartasz és lehetőségünk van munkánkat és céljainkat a lelkedben megéledő képek által is meglátni!

Fotó: Majoros Árpád Csaba


D. Bányász Gergely,
(volt) sajtófőnök

Azt szeretnénk, hogy minél többen csatlakozzatok hozzánk, és érezzétek magatokénak egyesületünk célját: a társadalmi paradigmaváltást. Ehhez elengedhetetlen, hogy láthatóvá és hallhatóvá váljunk. Az Egyesület rengeteg tartalmas megjelenését a médiában mind Gergőnek köszönhetjük! Kellő tapintattal, fáradhatatlan türelemmel úriemberként terelgeti csapatunkat a megfelelő irányba.

A HVG ezt írta róla: D. Bányász korábban a HírTV-nél és a köztelevíziónál is dolgozott, emellett kétszer választották meg az év parlamenti tudósítójának. Szerkesztői és műsorvezetői tapasztalatokkal is rendelkezik.  D. Bányász Gergő most Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter sajtófőnöke.

Köszönjük Gergő, hogy gondolatrohanásainkat csokorba szeded és ha szükséges akár egyetlen lényegi mondatba sűríted!

A képen Goschi Gabriella, Pálvölgyi Ágnes és D. Bányász Gergely.

Fotó: Majoros Árpád Csaba


Berkáné Danesch Marianne, szerkesztő

A könyvek csodálatos dolgok. Nem egyszerű tárgyak: több ember együttes megfeszített munkája és akarata szükséges ahhoz, hogy a gondolatok, kutatási eredmények és szakmai tapasztalatok nyomtatásban megjelenhessenek.

Egy könyv végső formába öntése elképzelhetetlen A SZERKESZTŐ nélkül. A Dobbantó című kötet gondozását, a zsizsikként vibráló szerzők írásainak nyelvi, szerkezeti, stilisztikai egységesítését és a szakma új terminológiájának helyesírási rendezését mind neki köszönhetjük.

Korábban Berkáné Danesh Marianne az Akadémiai Kiadó angol nyelvi szerkesztőjeként számos nagy jelentőségű mű, közöttük a sokunk polcán fellelhető Angol-magyar, Magyar-angol nagyszótár vezető szerkesztője volt. Több mint száz adatrögzítő, szótárszerkesztő, informatikai és műszaki munkatárs feladatait koordinálta a projekt során, végig következetesen betartatva az általa meghatározott szerkesztési elveket. Nyughatatlan irodalmi lelkének, széles érdeklődési körének köszönhetően sok értékes irodalmi és szakmai kötet is az ő munkáját dicséri.

Köszönjük Manka, hogy vigyázó szemed minden fontos írásunkon rajta tartod!

Fotó: Majoros Árpád Csaba


Pálvölgyi Ágnes,
az egyesület szakmai vezetője

Szakmai életútjáról itt olvashatsz bővebben: Szakértőink 

Mészáros Kinga 

A Dobbantó című kötet összeállítója, aki nélkül nem jelenhetett volna meg a könyvünk! A sport és természetesen a pszichológia szerelmese. Mellékállásban kutyasuttogó. Pszichológusként végzett, most tartósan külföldön él. 

Goschi Gabriella
az egyesület szakmai vezetője

Szakmai életútjáról itt olvashatsz bővebben: Szakértőink 

Csenki Laura
az egyesület szakmai vezetője

Szakmai életútjáról itt olvashatsz bővebben: Szakértőink 

Thuma Róbert, a stratégosz

Csapatunk ókori és modern értelembe vett hadvezére. Képességeit azonban nem valami ellen, hanem mindig nemes célok érdekében használja. Korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, és a Magyar Államkincstár elnöke volt. Éles meglátásaival, jó helyzetértékelésével egész életében nagy ügyek megsegítésén fáradozott. Szociális főigazgatóként az emberek sorsa iránti érzékenysége is megmutatkozott, amely a sport fontossága mellett Egyesületünkhöz is vonzotta. Munkánkat a háttérből segíti, puha iránymutatásai mindig a jó irányba terelgetik a csapatot. 

Köszönjük Robi, hogy elkötelezett híve vagy a fejlődésnek és az emberek életének jobbátételéért fáradhatatlan odaadással dolgozol!

Benkő Krisztina,
a problémamegoldó

Hosszú az út az ötlettől a megvalósulásig – szokták mondani. A Dobbantó c. könyv esetében is így volt. A könyv ötlete megszületett,  érlelődött, alakult, a szerzők időnként álmodoztak is egy kicsit, s akkor, mielőtt a sok javaslat, változtatás miatt a munka megrekedt volna, ott volt Krisztina, két lábbal a földön állva, és hozta a megoldást. Mert ő a megoldások embere. Csak úgy, mint a könyv minden munkafázisánál, úgy tartja kézben Egyesületünk folyamatait: segít, javasol, intéz. Nem csak felügyeli a szerteágazó munkafolyamatokat, de ha bármelyik elakadt, ő az, aki továbbgördíti. Figyelmét semmi el nem kerüli, vaj szívvel, de határozottan terelgeti csapatunkat. 

Köszönjük Kriszti, hogy sokoldalú tudásod, érzékeny figyelmed és törődésed megosztod velünk, jó veled együtt dolgozni!

Fotó: Tischler Zoltán

Dr. Szőnyi Gábor,
tiszteletbeli tag - a TÁMASZ

Ő az, akihez a könyvünk írása során, szakmai bizonytalanságaink, időnkénti elkeseredésünk kapcsán bármikor fordulhattunk. Támogatása nyugalmat és erőt adott a sokszor lelket próbáló időszakokban. Szeretettel priorizálja és nyitogatja előttünk a lehetőségek ajtaját. Segít kikövezni azt a szakmai utat, amely reményeink szerint a sportban történő teljes paradigmaváltáshoz vezet. Ez a háttértámasz és szakmai megtartó jelenlét hozzásegített minket ahhoz, hogy az egyesületünket és a könyvünket létre tudtuk hozni (amelynek a lektori feladatait is ellátta), hogy megreformáltuk a sportpszichológia szakma oktatását, hogy megalkottuk a KRE sport-szakpszichológiai szakképzés teljes szakmai anyagát, hogy megszerveztük az első és második magyar sportpszichológiai konferenciát, hogy folyamatos szakmai újdonságokkal állunk a sportszektor rendelkezésére. Minderre nélküle nem lennénk képesek.


Kedves Gábor nagyon örülünk, hogy elfogadtad a tagságot, és köszönjük támogatásodat!


Fotó: Majoros Árpád Csaba